Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Австралийска торта с какао

Австралийска торта с какао

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Австралийска торта с какао2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14 парчета
"Опитайте да видите какви вкусно торти ядат на другия край на Земята"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 10 бр.
  • пудра захар - 250 г
  • брашно - 200 г
  • орехи - 200 г
  • галета - 3 с.л.
  • масло - малко
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • масло - 300 г
  • пудра захар - 500 г
  • шоколад - 100 г
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с 2/3 от захарта. С останалата захар разбийте белтъците на пухкав сняг и съединете с жълтъците. Разделете сместа на две части. Към едната част объркайте брашното. Изпечете в тортена форма полученото пандишпанено тесто.

Втората част разбъркайте със смлените орехови ядки, какаото и галетата. Отново изпечете в тортена форма. Всеки от двата разноцветни блата разделете на 2 отделни - получават се общо 4 блата. Ако има възможност, разделете всеки блат на 3 отделни.

За крема разбийте маслото на пяна и добавете ванилията и захарта като доразбиете. Разделете крема на две и едната част разбъркайте с разтопения шоколад. Другият крем остава бял. Част от един от кремовете трябва да заделите за намазването на тортата отгоре.

Намажете светлите блатове с тъмен крем, а шоколадовите блатове - с бял. Сложете ги един върху друг, изравнете и намажете цялата торта с един от кремовете.

Отгоре може да украсите тортата по желание - с ядки, плодове от сладко и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: