Начин на приготвяне
Смиламе с блендер бисквитите много фино. Размекваме маслото и го смесваме с бисквитите. Към тях слагам пудрата захар и го замесваме с ръце. Нужно е да се получи маслено – бисквитена смес.
В малка форма за торта слагаме тънък слой от нея. С лъжица притискаме, за да стане тънък и гладък слой. Тиквата я намачкваме в съд с вилица. Смесваме със стафидите. Нанасяме от тиквената смес върху бисквитения слой.
В съд смесваме заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркваме всичко до получаване на еднородна гладка смес. Настъргваме кората на 1/2 портокал за аромат или слагаме 1 ванилия. Отново разбъркваме с лъжица.
От сместа слагаме върху тиквата тънък слой и заглаждаме. Редуваме пак бисквитен слой. Следва тиквената смес и пак млечната. Трябва да сложим по три пъти от всеки един слой. Завършваме с млечния.
Поръсваме с какао цялата тортичка. Правим си от сварена и добре пюрирана тиква малки топчета. Украсяваме с тях и листенца мента. Режем тортичката. Да ви е сладко! Хапваме с горещо, горчиво кафе.