Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с тиква и какао

Торта с тиква и какао

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Торта с тиква и какао
Снимка: Марияна
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
9
"Страхотна домашна торта, която ще приготвите сами отначало до край с наша помощ"

Необходими Продукти

  • тиква - 3 ч.ч. сварена
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • бисквити - 350 г
  • масло - 120 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • тиква - за украса, сварена
  • мента - листа, за украса
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 1 1/2 бр. малки пакетчета
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр. или кора от 1/2 портокал
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе с блендер бисквитите много фино. Размекваме маслото и го смесваме с бисквитите. Към тях слагам пудрата захар и го замесваме с ръце. Нужно е да се получи маслено – бисквитена смес.

В малка форма за торта слагаме тънък слой от нея. С лъжица притискаме, за да стане тънък и гладък слой. Тиквата я намачкваме в съд с вилица. Смесваме със стафидите. Нанасяме от тиквената смес върху бисквитения слой.

В съд смесваме заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркваме всичко до получаване на еднородна гладка смес. Настъргваме кората на 1/2 портокал за аромат или слагаме 1 ванилия. Отново разбъркваме с лъжица.

От сместа слагаме върху тиквата тънък слой и заглаждаме. Редуваме пак бисквитен слой. Следва тиквената смес и пак млечната. Трябва да сложим по три пъти от всеки един слой. Завършваме с млечния.

Поръсваме с какао цялата тортичка. Правим си от сварена и добре пюрирана тиква малки топчета. Украсяваме с тях и листенца мента. Режем тортичката. Да ви е сладко! Хапваме с горещо, горчиво кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: