Голяма шоколадова торта

МilinkaМilinkaНовак
23/01/2015
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции16 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 342
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • за блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 180 - 200 г
  • брашно - 160 г пресято + за формата
  • какао - 2 с.л. или разтопен шоколад
  • за крема
  • шоколад - 1 бурканче течен + 200 г млечен или черен
  • прясно мляко - 100 мл
  • ром - 1 с.л. или ромова есенция
  • масло - 1 с.л. неразтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте белтъците от жълтъците и разбивате жълтъците със захарта продължително, докато стане светъл и пухкав крем. Отделно разбивате белтъците с щипка сол на пухкав сняг.

Смесете ги към жълтъците и с внимателно объркайте смесете, като добавите и постепенно брашното. Разделете сместа на 2 и едната оцветете с какаото или разтопен шоколад.

Изпечете двата блата в две намазнени и леко набрашнени форми. Оставете да се охладят и разрежете всеки на 2-3 отделни блата.

За крема разтопете на водна баня двата вида шоколад и прясното мляко. Бъркайте и добавете маслото и рома.

Слепете блатовете с крема и отгоре намажете с още малко крем. Настържете шоколад и украсете тортата отгоре.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар