Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Пържени филийки по македонски

Пържени филийки по македонски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържени филийки по македонски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Всеки ден ще е усмихнат, ако утрото започва с такава закуска"

Необходими Продукти

  • франзели - 500 г сухи
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • масло - 60 г за пърженето
  • олио - около 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете франзелите на еднакви филийки. Размийте брашното в малко от прясното мляко.

Бъркайте и добавете предварително разбитите яйца, солта и захарта.

Потапяйте бързо филиите в прясното мляко и след това в яйчната смес.

Пържете ги в сгорещените заедно масло и олио до златисто-кафяво.

Готовите пържени филийки поръсете с пудра захар.

Пържените филийки по македонски са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е писана без грам мозък ?
23.03.2023 09:32
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Филийките може да се пържат в маслото, след като им се добави и малко олио, защото иначе загаря маслото. Сместа се приготвя от всички съставки, след като се смесят се топи хляба и се пържи.
19.10.2016 12:51
6
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Маслото не е подходящо за пържене,защото температурата му на горене е мнофо ниска и на първите две филии то вече ще е замирисало на изгоряло...диста странна рецепта,не съм я правила.Аз ги потапям само в яйца и ги пържа в олио и след това захаросвам или оставям така за солени.
16.01.2016 17:50
5
Виолета
Виолета
Престанете с тези измислени рецепти!
05.10.2015 10:05
6
Колева
Колева
Нали трябва да се потапят в прясното мляко филиите и после в яйцата,а в рецептата пише да се смесват.Аз ли не разбрах?
14.03.2015 11:09
3
1
Покажи всички подкоментари