Пържоли по плевенски

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k8k32
Пържоли по плевенски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Малко са хората, които да не обичат сочни и крехки пържоли, но не всички знаят как да ги направят така, че да се топят в устата. Ето тези са такива, запомнете добре рецептата."

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • мас - 75 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите, като внимавате да не разкъсате месото.

Поръсете от двете страни със сол и черен пипер (прясно смлян).

Сложете пържолите да се пекат на скара, докато се зачервят от двете страни.

След това ги сложете в тенджера, поръсете със счукания чесън и мазнината и ги задушете на тих огън за около 10 минути.

Може да поднесете с картофено пюре, пържени картофи и камби от туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
42
31
20
11
Дай твоята оценка: