Пържоли по френски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пържоли по френски
Снимка: Зори
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Уж просто пържоли на скара, но по френски са някак по-вкусни"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • кромид лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • горчица - 2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - или олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват леко от двете страни, натриват се с лука и чесъна, предварително счукани със сол, и се оставят няколко часа в марината от лимоновия сок, виното, малко олио или зехтин и горчицата.

Желателно е да се обърнат един - два пъти, за да се мариноват отвсякъде хубаво.

Пекат се по 7-8 минути от всяка страна върху силна скара на жар, като преди обръщането се поливат с малко марината.

Поднасят се с охладено бяло вино и свежа салата по избор.

Добър апетит!

Пържолите по френски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: