Начин на приготвяне
Избират се 6 прави червени чушки с еднакъв размер.
Почистват се от семките и се поставят в тава с малко вода и зехтин.
Задушават се във фурната до омекване.
През това време хляба се натрошава на дребни трохи и се запича на сух тиган.
В тигана се слага рибата тон заедно с течността от консервата и се разбърква.
Прибавят се нарязаните зелени подправки, чесъна, каперсите и нарязан на ситно 1 домат.
Добавят се сол и черен пипер на вкус.
С тази смес се пълнят чушките. Около тях се нарязват останалите домати и ястието
се запича за около 30 минути.
Пълнените чушки с риба тон и каперси се сервират с нарязан магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пълнени чушки като тези постни пълнени чушки или пълнените чушки с яйца и сирене.