Начин на приготвяне
Пилешкото месо се слага в тенджера, залива се със студена вода, колкото да го покрие и се вари на силен огън 5 минути. Пяната се отстранява. Добавя се солта и котлонът се намалява. Вари се 40 минути на бавен огън, като от време на време се маха излизащата на повърхността мазнина и се слага в тенджерка.
Пилешкото месо се отцежда и се оставя да изстине. Бульонът се прецежда. Месото се нарязва на малки парчета. Лукът се нарязва на ситно. Запържва се на бавен огън до омекване в пилешката мазнина, за около 10-15 минути. Сваля се от котлона. Лютата чушка се нарязва на ситно.
Чесънът се реже на ситно и заедно с нарязаната люта чушка се счуква в хаванче, като се добавя солта. Орехите, черният пипер и карамфилът се смесват и се смилат.
Добавят се останалите подправки и царевичното брашно. Добавя се топъл бульон така, че да се получи гъста каша. Добавя се нарязаният чесън с лютата чушка и всичко се разбърква.
Бульонът се загрява набавен огън почти до кипване, след което котлонът се намалява. Добавя се ореховата смес при непрекъснато бъркане.
Бульонът трябва да къкри едва-едва. Добавя се лукът и пилешкото месо и всичко се готви още 5 минути. Добавя се оцетът и нарязаният на ситно магданоз. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади. Поднесете със зърна нар по желание.