Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Тиква с мандаринова глазура

Тиква с мандаринова глазура

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Тиква с мандаринова глазура1 / 2
02/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг обелена
  • мандарини - 1 ч.ч. сок от + 2 с.л. настъргана кора
  • сметана - ½ ч.ч.
  • масло - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • салвия - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на тънки резени. Редят се в тава, намазана с олио, и се поръсват със захар.

Сметаната се смесва с половината сок от мандарините и маслото. С тази смес се полива тиквата и се пече 30 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Тавата се вади от фурната. Настърганата кора се смесва с останалия сок, полива се тиквата, поръсва се с нарязани листенца салвия и се пече още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: