Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Американски тиквен сладкиш с орехи и кленов сироп

Американски тиквен сладкиш с орехи и кленов сироп

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Американски тиквен сладкиш с орехи и кленов сироп1 / 2
03/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • тиква - 1 кг обелена
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • кленов сироп - 4 с.л.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • канела - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за украса
  • орехи - 100 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • кленов сироп - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се смесва със солта, добавят се яйцата и брашното и се замесва тесто. Оставя се в хладилника за 30 минути. Разточва се и се слага в тава.

Набожда се на няколко места с вилица. Покрива се с хартия за печене и се оставя в хладилника за още 15 минути. Тиквата се нарязва на кубчета. Слагат се в тенджера с дебело дъно, добавя се вода, колкото да покрие тиквата, и се вари до омекване – около половин час. Пасира се и се отцежда.

Върху тестото с хартията се слагат зърна фасул и се слага в загрята на 200 градуса фурна. Пече се 10 минути. Махат се зърната боб и хартията и тестото се връща във фурната за 5 минути. Тиквеното пюре се смесва с яйцата, захарта, кленовия сироп, сметаната, канелата и солта.

Сместа се излива върху тестото и се пече 40 минути на 190 градуса. Поръсва се с пудра захар, украсява се с орехови ядки и се полива с кленов сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте! Какъв вид сметана ползвате за сладкиша?
24.12.2022 12:53