Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Кнедли от земел

Кнедли от земел

MarianeMariane
Джедай
5611k
Кнедли от земел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • питки - 10 бр. земел или кайзер
  • прясно мляко - 500 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 - 2 ч.л.
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
  • галета - или брашно за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете до златисто ситно нарязания лук. Добавете наситнения магданоз и ситно нарязаните питки земел. За тази рецепта трябва да вземете стари и сухи питки.

Разбъркайте продуктите до получаването на плътно тесто за кнедли. При нужда може да го сгъстите с галета или брашно.

Отстранете от котлона и оставете 10-ина минути да се охлади. С пръсти оформете 10-12 кнедли, които трябва да пуснете във вряща подсолена вода. Кнедлите се варят 20 минути на средно силен огън.

Отцеждат се и се поднасят като гарнитура на печени меса със сосове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: