Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Пълнени хлебчета земел

Пълнени хлебчета земел

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60674107
Пълнени хлебчета земел
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Тези пълнени хлебчета земели са чудесна алтернатива на пицата и много подходящи за закуска в студеното време. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • земели - 3 - 4 бр. хлебчета
  • маргарин - за мазане
  • маслини - 1 ч.ч
  • топено сирене
  • кашкавал - 50 г
  • салам - Камчия
  • кашкавал
  • сиврия - 2 чушки
  • царевица - 1 кутия сладка
  • чубрица
  • магданоз - стрък
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези хлебчета са чудесна алтернатива на пицата и много подходящи за закуска с чаша чай в допълнение.

Пригответе си ги и няма да съжалявате, стават много вкусни пълнени хлебчета!

Издълбаваме земелите с помощта на лъжица и ги намазваме отвътре с маргарина/ масло. Поръсваме с шарената сол и чубрицата.

Маслините ги обезкостяваме и нарязваме на дребно, след което ги слагаме в купа. Нарязваме на кубчета и салама Камчия и добавяме и него.

Чушките Сиврия ги измиваме добре разполовяваме на две и почистваме от семките, след което нарязваме на ивици.

Слагаме и тях в купата, както и малко сладка царевица от кутия.

Добавяме и ситно нарязания стрък магданоз. Слагаме и топеното сирене. Разбъркваме сместа добре, след което пълним с нея земелите.

Предварително настъргваме кашкавал за поръсваме отгоре.

В тава, покрита с хартия за печене, слагаме хлебчетата и печем във фурната на 180 °C, докато се разтопи кашкавалът и земелите леко покафенеят.

Пълнените земели се сервират топли и са чудесна закуска в студеното време. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Много е вкусно!
05.07.2023 00:52