Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Варен октопод по гръцки

Варен октопод по гръцки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Варен октопод по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ето, това си е истинско кулинарно изкуство и с радост го споделяме с Вас !"

Необходими Продукти

  • октопод - 1 бр.
  • зехтин - 200 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - 50 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се почиства, като се отстраняват очите, човката и съдържанието на главата.

Октоподът се сварява до омекване в малко вода - 20-25 минути. Отцежда се и се отстранява кожата.

Приготвя се дресинг от зехтина, оцета, солта, черния пипер, нарязаните на ситно чесън и магданоз.

С него се залива октоподът и се оставя да 10 часа в хладилник. Сервира се цял в голяма чиния.

Вареният октопод по гръцки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: