Начин на приготвяне
Загрейте зехтина на умерена температура в дълбок съд на котлона. Добавете предварително нарязания лук и запържете за около 5 минути до омекване.
Добавете чесъна, нарязан на дребно, пръчката канела, дафиновите листа. Разбъркайте хубаво и гответе 2-3 мин.
Добавете агнешките вратлета и гответе около 5-7 мин. само колкото да променят цвета си.
Добавете доматите, бульона и червеното вино. Течността трябва почти да покрива вратлетата.
Намалете котлона на слаба температура, захлупете с капак и гответе около 2-2 1/2 часа, докато месото започне да пада от кокала. При готовност извадете задушеното агнешко, отстранете пръчката канела и дафиновите листа и прибавете арпа фидето.
Добавете още бульон, ако е необходимо.
Варете пастата до готовност, овкусете със сол и черен пипер, ако има нужда (обикновено зеленчуковият бульон съдържа сол) и върнете агнешкото.
Агнешките вратлета по гръцки с арпа са много вкусни.