Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта. Прибавете брашното, бакпулвера, смлените орехи, стафидите, рендосаната кора от половин лимон и канелата. Разбъркайте добре цялата смес.
Намажете дъното на тавичка с олио и разстелете две кори за баница. Поръсете ги с олио и сложете отгоре още две кори.
Отгоре пак поръсете олио и така подредете половината пакет с кори, след което изсипете приготвената смес.
Върху нея продължете да подреждате корите за баница, като на всеки две кори поръсвайте по мъничко олио.
Най-отгоре с четка намажете последната кора с олио и сложете баклавата във загрята фурна на 180 градуса. Пече се около 45 минути до златист загар.
Извадете баклавата и я оставете да се охлади, след което я нарежете на триъгълници.
Пригответе сиропа, като сварите водата със захарта и накрая прибавите една ванилия.
Залейте готовата баклава с още горещия сироп.
Оставете да престои така поне 3-4 часа, ако имате търпение може и повече.