Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Руски блини по старинна рецепта

Руски блини по старинна рецепта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски блини по старинна рецепта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мая - 10 г
  • брашно - 1 и ½ ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко, добавя се яйцето, солта и захарта. Половината от маслото се разтопява и се добавя към сместа.

По малко се добавя брашното. Сместа се оставя на топло за 30 минути.

Пържат се блини (дебели палачинки) в тиган, намазан с олио. Вадят се, мажат се с разтопено масло, навиват се на тръбички и се поливат с разтопен на водна баня шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: