Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена Торта»Руска медена торта по старинна рецепта

Руска медена торта по старинна рецепта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руска медена торта по старинна рецепта1 / 2
01/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бл.
  • сметана - 2 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • мед - 150 г
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • сода - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • масло - 25 г
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • лимони - 3 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се смесва с ванилията и се добавя медът. Яйцата се разбиват със захарта и се добавят към медената смес. Брашното се пресява със содата и солта. На порции се добавя към сметановата смес.

Тестото се разделя на 4 части. Всяка част се слага в тавичка, постлана с хартия за печене, намазана с масло, и се пече 15 минути на 180 градуса. Приготвя се крем, като яйцата се разбиват със захарта.

Сокът на лимоните се изцежда, кората се настъргва. Кората и сокът се добавят към яйчената смес. Загрява се на водна баня, докато не се сгъсти. Добавя се маслото и кремът се сваля от котлона. Охлажда се леко.

С топлия крем се мажат блатовете, като най-много се слага върху последния блат. Тортата се покрива с голяма купа, охлажда се напълно и се оставя за 8 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цвети
Цвети
Много вкусно.Благодаря за вкусните рецепти!:D
07.04.2015 22:03