Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Беларуска картофена запеканка

Беларуска картофена запеканка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Беларуска картофена запеканка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Страхотна Беларуска картофена запеканка, прекрасно съчетание на вкус и аромат, традиционна и вкусна, с един от любимите им продукти - картофите!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 400 г телешка
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 5 бр.
  • босилек - ½ връзка
  • сметана - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се запържва в олиото заедно с нарязаните на ситно чесън, лук и моркови. Залива се с настърганите на ренде домати и се вари до сгъстяване.

Добавят се джодженът, черният пипер, солта и нарязаният на ситно босилек.

Картофите се обелват, сваряват се и се нарязват на резени. В тава, намазана с мазнина, се слага ред картофи, залива се със соса и се повтаря до свършване на продуктите, като се завършва с картофи.

Залива се със сметаната и се запича в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: