Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Овчарски пай»Картофена запеканка с кайма

Картофена запеканка с кайма

ЙорданЙордан
Новак
25
Картофена запеканка с кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Ако си мислите, че може да изядете само едно парче и да станете от масата, ще ви кажем, че сериозно сте подценили колко вкусен е този пай"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • пармезан - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно
  • кайма - 1 кг
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • гъби - 500 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, намачкват се с пармезана, бакпулвера и се слага брашно, докато стане тесто 300- 400 г. Може и с по-малко брашно, но ще е по-лепкаво тестото.

Отделно се запържва каймата, прибавят се нарязани гъби и като се запържи, се слагат 3 с.л. доматено пюре. Прибавя се чубрица, черен пипер и сол на вкус.

След това се намазнява тава, слага се на дъното половината от тестото и се разстила, слагаме сместа с каймата, като разстиламе навсякъде и след това запечатваме с останалото тесто.

Печем на 200-220 градуса, докато се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: