Начин на приготвяне
Сварявате си картофите добре и докато са топли ги намачквате заедно със маслото, млякото, щипка сол, щипка розмарин и крема сиренето.
Свареното и накъснато пилешко се омесва с топеното сирене и накълцаната на ситно кисела краставичка.
В намазнена тавичка си разтилате картофеното пюре по дъното, като оставяте една дупка с резмерите като на чайна чаша горе долу, а в нея изсипвате сместа с пилешкото.
В купа си разбивате двете яйца и ги омесвате с настъргания на ситно кашкавал с тях равномерно покривате картофите с пилешко.
Печете на загрята предварително на 200 гр. фурна до приято златиста коричка на кашкавала.
Когато си го хапвате може да си омешвате с виличка парченцето ви получава се страхотно.
Коментари