Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с домашни кори и извара

Лазаня с домашни кори и извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Лазаня с домашни кори и извара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин - 7 ч.л.
  • извара - 200 г
  • домати - 4 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • орехи - 50 г
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на кръгчета, редят се в тава, намазана с мазнина, и се пекат 20 минути на 180 градуса. Вадят се и се охлаждат.

Замесва се тесто от брашното, малко хладка вода, 1 супена лъжица зехтин и малко сол. Оставя се да отлежи, разточва се на тънко и се изрязват квадрати.

Сваряват се в подсолена вряща вода с малко зехтин, като се внимава да не се слепват. Щом изплуват, се изваждат и се оставят да се отцедят.

В намазана с мазнина тава се реди ред от корите, залива се с предварително пасираните домати, подправени със сол, черен пипер и зехтин.

Нареждат се патладжаните. Поръсват се с нарязаните на едро орехи и изварата и отново се редуват слоевете, като се завършва с корите. Поръсва се с настърган кашкавал и се пече 1 час на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: