Начин на приготвяне
Намокрете листовете маца под чешмата и го увийте в мокра кърпа и оставете за половин час .
Нарежете лука на ситно и запържете в растително масло до златисто кафяво. Към лука се добавете ситно нарязаните пресни гъби, подправете със сол, черен пипер и добавете сметана (10% или 15% масленост).
Варете, докато сметаната се поеме от гъбите и лука.
В купа смесете яйцата със сирене Котидж, настърганото сирене.
Добавете доматено пюре или смес от ситно нарязани домати и подправете със сол и пипер.
Слоеве на дадената лазаня:
- маца + гъби;
- маца + Котедж;
- маца + гъби.
Горен слой от смес Котедж с доматено пюре и поръсете с настърган кашкавал.
Печете лазанята с гъби във фурната на 200 °C за около 25-30 минути.
По желание при приготвянето добавете листенца пресен босилек между всички слоеве на лазанята на Песах с гъби, извара и сирена.