Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Ароматна лазаня с домашни кори

Ароматна лазаня с домашни кори

Ароматна лазаня с домашни кори
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Италианките да си гледат работата, с тази рецепта направо ще ги смаете"

Необходими Продукти

  • за корите
  • брашно - 600 г
  • яйца - 6 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 500 г
  • вино - 100 мл бяло
  • домати - 600 - 700 г
  • дафинови листа - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • бешамелов сос
  • пармезан - за поръсване, може и кашкавал
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се слагат брашното и солта, добавят се яйцата, като правилото е на всеки 100 г брашно да се използва по 1 яйце. Замесва се твърдо тесто. Корите за лазаня може да се разточат с машинка за паста или с точилка.

Когато ги изтъните достатъчно, ги нарязвате на правоъгълни парчета. Ако ще приготвяте лазанята в момента, няма да е нужно да ги попарвате в гореща вода

За приготвянето на соса трябва да загреете 2 с.л. зехтин и да запържите в него ситно нарязаните лук и моркови.

Когато омекнат, добавяте каймата и запържвате, докато стане на трохи. Наливате виното и щом се изпари, добавяте настърганите домати, овкусявате с дафинов лист и оставяте соса да се задушава на тих огън за около 2 часа.

Започвате сглобяването на лазанята. В подходяща тава сипвате малко от бешамеловия сос, отгоре поставяте ред кори, ред от плънката, пармезан, бешамелов сос и отново кора, плънка, пармезан и бешамелов сос.

Редите до изчерпване на продуктите, като отгоре трябва да остане бешамелов сос, който обилно поръсвате с пармезан.

Лазанята се пече в предварително загрята фурна до готовност.

Източник: Стояна Чанова от Кулинарна мрежа

Ароматната лазаня с домашни кори е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: