Украинска салата със цвекло и хрян

Марина НордМарина НордНовак1219
26/02/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

  • цвекло - 5 глави
  • хрян - 1 с.л настърган
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1 ч.ч
  • оцет - 1 ч.ч
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се реже на ситно. Чесънът се обелва и се реже на ситно. Магданозът се смесва с чесъна и хряна. Цвеклото се измива и се запича във фурната.

Когато е готово, се обелва и се нарязва на кръгчета, които се подреждат в буркан. На всеки ред кръгчета се поръсва с магданоз, чесън и хрян.

Накрая се поръсват със сол и се заливат с олиото и оцета. Така приготвена салатата може да се запази до месец в хладилника.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар