Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Украинска салата от гъби и червено цвекло

Украинска салата от гъби и червено цвекло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Украинска салата от гъби и червено цвекло1 / 2
21/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 кг
  • печурки - 200 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се сварява, обелва се, настъргва се и се напръсква с оцет.

Едната глава лук се реже на ситно и се запържва 5 минути в олиото.

Втората глава лук се нарязва на ситно.

Гъбите се сваряват и се нарязват на ситно. Чесънът се реже на ситно. Всичко се смесва и се добавя сол и захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: