Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Украинска шпундра с червено цвекло

Украинска шпундра с червено цвекло

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Украинска шпундра с червено цвекло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • червено цвекло - 500 г
  • сланина - 50 г
  • лук - 4 глави
  • сметана - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на кубчета, цвеклото и лукът се режат на ситно. Месото се овалва в брашно. Сланината се реже на ситно и се загрява в тиган, докато не се стопи.

Добавят се месото и лукът и се пържат, докато не станат златисти.

Месото и лукът се преместват в дълбок съд, смесват се с цвеклото и сметаната и се задушават до омекване, като преди да станат готови, се добавят солта и черният пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: