Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадов пандишпан

Шоколадов пандишпан

MarianeMariane
Джедай
5611k
Шоколадов пандишпан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • шоколад - 115 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 150 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 2 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • яйца - 4 бр. белтък
  • пудра захар - 210 г
  • ванилия - 1 1/2 ч.л.
  • за шоколадовата глазура
  • шоколад - 225 г
  • масло - 6 с.л.
  • пудра захар - 580 г
  • ванилия - 2 ч.л.
  • сметана - 175 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Пригответе две кръгли тави с диаметър 22 см, намазнете и набрашнете.

В тенджера загрейте шоколада и прясното мляко на тих огън. Отстранете от котлона, когато шоколадът се разтопи. В отделен съд смесете бакпулвера, брашното и содата за хляб. Жълтъците се смесват с пудрата захар и ванилията и се разбъркват с миксер, докато бухнат.

Към тях се добавя шоколадовата смес, а след това и брашнената. Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавят към останалите продукти. Полученото тесто се разпределя в двете тави и се пече 45-50 минути до готовност. Блатовете се оставят 5 минути, за да се охладят, после се обръщат върху скара.

Докато блатовете се пекат, може да приготвите шоколадовата глазура. Разтопете маслото и шоколада в тенджера с двойно дъно. В купа разбийте пудрата захар, ванилията и сметаната. Добавете получения смес към шоколада и маслото, кипнете и варете 5 минути на тих огън.

Намажете изстиналия пандишпан, гарнирайте с настърган шоколад, кокосови стърготини или сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: