Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Дупчен пандишпан с шоколадов крем и ягоди

Дупчен пандишпан с шоколадов крем и ягоди

Дупчен пандишпан с шоколадов крем и ягоди
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 5
12/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Колкото по-дупчен, толкова по-сочен - вкусно кулинарно правило"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 5 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • за сиропиране
  • горещ шоколад - 1 разтворимо пакетче
  • вода - 150 мл топла
  • за крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • течен шоколад - 200 г Финети
  • ягоди - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете яйцата и захарта, разбийте хубаво до побеляване.

Прибавете водата, олиото, брашното и ванилията. Разбъркайте до получаване на еднородна гладка смес.

Изсипете сместа в намаслена тавичка и печете в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути.

Проверете с клечка, дали е добре изпечен пандишпанът - при изваждане на клечката не трябва да има тесто по нея.

Когато е готов го оставете да се охлади, след което с помощта на молив направете дупки в блата, на разстояние 3-4 см една от друга.

В чаша с топла вода разтворете съдържанието от пакетчето с горещ шоколад. С топлата напитка сиропирайте пандишпановия блат.

В купа смесете заквасената сметана и течния шоколад, и ги разбийте до получаване на гладък шоколадов крем.

Полученият крем разпределете върху пандишпановия блат и го загладете. Отгоре украсете с пресни ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: