Начин на приготвяне
В купа сложете яйцата и захарта, разбийте хубаво до побеляване.
Прибавете водата, олиото, брашното и ванилията. Разбъркайте до получаване на еднородна гладка смес.
Изсипете сместа в намаслена тавичка и печете в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути.
Проверете с клечка, дали е добре изпечен пандишпанът - при изваждане на клечката не трябва да има тесто по нея.
Когато е готов го оставете да се охлади, след което с помощта на молив направете дупки в блата, на разстояние 3-4 см една от друга.
В чаша с топла вода разтворете съдържанието от пакетчето с горещ шоколад. С топлата напитка сиропирайте пандишпановия блат.
В купа смесете заквасената сметана и течния шоколад, и ги разбийте до получаване на гладък шоколадов крем.
Полученият крем разпределете върху пандишпановия блат и го загладете. Отгоре украсете с пресни ягоди.