Начин на приготвяне
Това количество на продуктите е достатъчно за тава 20-22 см. Първата стъпка от приготвянето на пандишпана е пресяването на брашното, което трябва да се случи два пъти.
Вземете форма с подвижно дъно, намазнете я леко с масло и сложете в хладилник. Това се прави, за да извадите пандишпана по-лесно от тавата.
Предварително затоплете фурната на 170. Може да я пуснете преди да започнете с приготвянето на пандишпана. Не включвайте вентилатор.
Преминете към разбиването на яйцата, като най-напред трябва да отделите белтъци от жълтъци. Белтъци разбийте на сняг с 1/3 захар, а жълтъците - с останалото количество. Трябва да се получи гъст крем.
Ако искате да добавят някакви ароматни есенция, може да го направите сега, при жълтъчената смес.
На части се добавя брашното. Докато го прибавяте към жълтъчената смес, го пресейте още веднъж. Разбъркайте със сладкарска шпатула.
Последни прибавете и белтъците, отново с помощта на шпатулата разбъракйте в една посока. Бъдете внимателни.
Изпечете пухкавия пандишпан за сладкиши и торти за около 35-40 мин., като задължително държите вратичката на фурната затворена през първите 20 мин. Когато стане готов, оставете да изстине на решетка.
След като се охлади, изрежете пандишпановите блатове.
Бележка: По тази рецепта може да направите и пандишпанено руло, изпичайки сместа за 10 минути. Слд това хартията за печене се отстранява, а рулото се навива с помощта на леко влажка кърпа.