Маринована сельодка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Маринована сельодка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Имаме усещането, че хора, които знаят как се приготвя маринована сельодка, могат да разкажат някои много интересни истории"

Необходими Продукти

  • херинга - 2 бр. леко осолени
  • лук - 200 г червен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • вода - 50 мл студена преварена
  • олио - 50 мл растително масло
  • оцет - 2 с.л. (6%)
  • захар - 1 ч.л.
  • бахар - 5 зрънца
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете херинги измийте, подсушете, почистете и филетирайте. Нарежете ги на парченца с дебелина 1-2 см.

Нарежете лука на полумесеци и начупете дафиновите листа.

За да се подготвите маринатата, смесете водата, мазнината, оцета, захарта и черния пипер.

Започнете да редите в буркан слой херинга, слой лук и дафинов лист и така догоре. Отгоре залейте с маринатата и сложете за 6-10 часа в хладилник, за да се маринова рибата.

Ако рибата е покрита с марината изцяло, може да я съхраните за 10 дни.

Маринованата сельодка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: