Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Зеленчукова супа с боб и бекон

Зеленчукова супа с боб и бекон

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Зеленчукова супа с боб и бекон1 / 2
21/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • боб - 150 г
  • лук - 1 глава или 1 стрък праз
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 червена
  • картофи - 3 бр.
  • бекон - 300 г суров
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • майорана - 1 ч.л. или на вкус
  • джоджен - на вкус
  • мазнина - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди на дребни парченца и ги сложете да се варят заедно с дафиновия лист и няколко зърна черен пипер, докато месото омекне.

Предварително сварете боба до омекване или може да използвате готов от консерва.

Загрейте в голяма тенджера мазнината и запържете леко нарязаните на малки кубчета лук, моркови, чушка, а след това добавете и почистените и нарязани на кубчета картофи.

Разбъркайте за кратко и долейте бульона с бекона. При нужда долейте още топла вода и варете супата, докато продуктите омекнат. Накрая овкусете с подправки и извадете дафиновите листа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: