Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Сьомга в кошнички

Сьомга в кошнички

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Сьомга в кошнички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 6 бр. зърна
  • сьомга - 175 г филе
  • магданоз - 1 стрък
  • кори за баница - 4 бр.
  • олио - 2 ч.л.
  • спанак - 125 г бейби
  • крема сирене - 8 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • копър - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете дафиновия лист, зърната черен пипер, магданоза и сьомгата в тиган и сипете вода, колкото да покрие леко сьомгата.

Щом водата кипне намалете огъня и задушете сьомгата за 5 минути. Махнете рибата от водата.

Намажете всяка кора в олио. Нагънете корите, така че да се получи нещо като канапе, върху което ще се сложи сьомгата. Запечете ги за 10 минути, докато получат златист цвят.

Бланширайте спанака за около 2 минути. Смесете крема сиренето, горчицата и копъра, леко ги загрейте. Овкусете със сол и черен пипер.

Върху канапетата наредете спанака, а върху него разпределете сьомгата. Най-отгоре се слага от сместа с крема сиренето и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: