Бухти с месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бухти с месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25-30 бр.
"Толкова са вкусни, че няма да им остане време да изстинат!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г, може свинско или телешко
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 350 г
  • брашно - колкото поеме
  • лук - 1 глава кромид
  • сметана - 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, киселото мляко, содата, щипка сол и брашно, колкото поеме, се замесва твърдо, но не прекалено, тесто.

В сгорещена мазнина се запържва накълцания лук, прибавя се нарязаното на дребно месо, след което и сметаната.

С тази плънка с помощта на лъжичка се пълнят оформените на топки бухтички, като отворът се покрива с тесто. Така приготвените бухти се пържат в тенджера със сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

марин64ам
марин64ам
Правих ги, станаха много хубави. Браво за бухтите с месо.
30.12.2010 17:47