Пикантна бобена разядка

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
11/09/2010
"Разядка, която щипе езика, провокира небцето и пие много домашно червено вино или люта ракия "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 685
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб - 300 г червен
  • домати - 2 броя, ситно нарязани
  • лук - 1 глава кромид, ситно нарязан
  • чесън - 2 скилидки пресовани
  • люти чушки - 1 зелена, наситнена
  • червени чушки - 1 ситно нарязана
  • сол
  • оцет
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • камби - 2 червени от туршия
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба във вода 1 ден предварително, а после го сварете добре с малко сол. Всички зеленчуци се смесват и се слагат в сгорещена мазнина да се запържат.

Получава се нещо като каша, която трябва да се задушава продължително, докато течността се поизпари, но не напълно.

Накрая се прибавя и отцедения боб, овкусява се сподправки, задушава се за още няколко минути и се отстранява от огъня.

Бобената разядка се поднася с нарязани камби от туршия и наситнен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
даха радилова
даха радилова
22.06.2013 22:06
хамирам го перфектно и много вкусно
0
0