Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Печено говеждо с кнедли и бира

Печено говеждо с кнедли и бира

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Печено говеждо с кнедли и бира1 / 2
26/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4-6
"Няма как да устоим на това предизвикателство - крехко месце, любима бира и кнедли за разкош !"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1.25 кг от плешката
  • лук - 2 глави
  • моркови - 8 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • бира - 425 мл
  • захар - 2 ч.л. кафява
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 1 ч.л. , стрита
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • за кнедлите
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • масло - 50 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета с големина около 2.5 см, лука нарежете на полумесеци, а морковите на кръгчета. Пуснете фурната да се загрява на 160 г.

В това време загрейте 2 с.л. олио и запържете за 5 минути лука и морковите. Докато зеленчуците са задушават, смесете брашното с подправките и объркайте в него кубчетата месо. Извадете запрържените лук и моркови и в мазнината запържете от всички страни месото.

Върнете обратно зеленчуците, залейте с останалото брашно, объркайте и постепенно налейте бирата. Добавете кафявата захар, дафиновия лист и мащерката.

Когато сместа кипне, се покрива с капак и се слага в предварително загрятата фурна за около 100 минути.

Докато месото се пече, пристъпете към приготвянето на кнедлите. Смесете брашното, бакпулвера и солта. Постепенно добавете изстуденото масло и магданозът. Месете до получаването на меко тесто, от което се оформят кнедли с големината на орех.

Покрийте месото с кнедлите, поставете отново с капак и върнете ястието обратно във фурната за още 30 минути. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: