Начин на приготвяне
Зеленчуците се нарязват на едро и се запържват леко.
Цялото парче месо се поставя в тенджерата и също се запържва леко заедно със зеленчуците, залива се с вода, посолява се, слагат се подправките и се вари до готовност на месото.
След като готовото месо се извади, сосът се пасира, прибавя се сметаната и малко горчица, а ако не е достатъчно гъст, може да се сгъсти с мляко и брашно. Месото се реже на филийки.
За кнедлите:
Тестото се меси като за хляб, оформят се 4-5 топки и се разточват като за малки хлебчета, завира се вода, леко подсолена, кнедлите се варят 22 мин /по 11 от всяка страна/, а след като се извадят, се надупчват с шиш и се намазват с олио.
Готовите охладени кнедли може да се съхраняват във фризер дълго време.
На порция се сервират 4 филийки кнедла и 4 парчета месо, заляти със соса.