Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говеждо с кнедли и зеленчуков сос със сметана

Говеждо с кнедли и зеленчуков сос със сметана

dobrindobrin
Новак
1
Говеждо с кнедли и зеленчуков сос със сметана1 / 2
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"За специалните моменти и скъпите гости - крехко говеждо с кнедли и уникален сос"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • целина - 500 г глави
  • магданоз - 500 г корени
  • лук - 3 - 4 глави
  • говеждо - 800 г за 4 - 5 порции
  • сметана
  • горчица
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
  • за кнедлите
  • брашно - 600 г тип 300 /трябва да е грубо смляно/
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • мляко
  • мая
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на едро и се запържват леко.

Цялото парче месо се поставя в тенджерата и също се запържва леко заедно със зеленчуците, залива се с вода, посолява се, слагат се подправките и се вари до готовност на месото.

След като готовото месо се извади, сосът се пасира, прибавя се сметаната и малко горчица, а ако не е достатъчно гъст, може да се сгъсти с мляко и брашно. Месото се реже на филийки.

За кнедлите:

Тестото се меси като за хляб, оформят се 4-5 топки и се разточват като за малки хлебчета, завира се вода, леко подсолена, кнедлите се варят 22 мин /по 11 от всяка страна/, а след като се извадят, се надупчват с шиш и се намазват с олио.

Готовите охладени кнедли може да се съхраняват във фризер дълго време.

На порция се сервират 4 филийки кнедла и 4 парчета месо, заляти със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: