Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Чачоха – беларуска печена палачинка

Чачоха – беларуска печена палачинка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Чачоха – беларуска печена палачинка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • сметана - 8 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • брашно - 350 г
  • сусамово семе - 4 ч.л.
  • маково семе - 4 ч.л.
  • масло - 6 ч.л.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, добавя се сметаната, солта, захарта и прясното мляко. Содата се гаси с лимоновия сок и се добавя в тестото.

Брашното се пресява и се добавя по малко в тестото. В тава, намазана с мазнина, се излива по една четвърт от тестото и се поръсва с маково семе и сусам.

Пече се 20 минути на 190 градуса. Вади се от фурната, маже се с малко масло и една малка бучка масло се слага в средата на палачинката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: