Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Топли Напитки»Гореща беларуска крамбамбуля

Гореща беларуска крамбамбуля

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Гореща беларуска крамбамбуля1 / 2
04/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Оставете старата Белоруска мъдрост - каквото не се лекува с водка, е нелечимо - питието е страхотно и ви казваме Наздраве"

Необходими Продукти

  • водка - 1 л
  • вода - 400 мл
  • мед - 3 с.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 4 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • бял пипер - 3 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се налива водата и две чаши водка. Карамфилчетата се счукват, смесват се с канелата и индийското орехче и се добавят към сместа в тенджерата.

Оставя се да кипне и се вари 10 минути на бавен огън. Добавя се останалата водка, двата вида пипер и се сваля от котлона.

Добавя се медът, похлупва се с капак и се оставя за 10 минути. Прецежда се и се сервира в малки стъклени чаши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: