Беларуска мусака

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Беларуска мусака1 / 2
29/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг свинска
  • ябълки - 1 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л
  • галета - 50 г
  • масло - 40 г
  • стафиди - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • лешници - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л лют
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Галетата се залива с млякото и се оставя да набъбне, след което се отцежда. Лешниците се натрошават.

Сокът на лимона се изцежда, кората се настъргва. Лукът се реже на ситно. Ябълката се обелва и се реже на кубчета.

Олиото се загрява заедно с маслото и в тази мазнина се запържват лукът и ябълката. Поръсва се с лютия червен пипер и се добавя каймата.

Запържва се леко, като се мачка с вилица, и към сместа се добавят галетата, натрошените ядки, стафидите, солта, едно яйце, сокът и настърганата кора на лимона.

Разбърква се добре и се слага в тава, намазана с мазнина. Отцеденото от галетата мляко се разбърква с останалите яйца и с тази смес се залива мусаката. Слага се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: