Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с ягодов сироп

Панакота с ягодов сироп

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Панакота с ягодов сироп
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"За лекота в стомаха и нежен вкус, тази панакота ще се погрижи и за двете"

Необходими Продукти

  • сироп от ягоди - 500 мл
  • заквасена сметана - 250 г
  • желатин - 10 г
  • вода - 50 мл
  • сладко от ягоди - 2 с.л.
  • кокосови търготини - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплих 500 мл сироп от ягоди и като загря почти до завиране, изключих котлона и добавих предварително накиснат в малко вода - 50 мл, желатин, едно пакетче.

След това към 250 г заквасена сметана добавих 2 супени лъжици сладко от ягоди и разбих добре сместа. Прибавих я към сиропа с желатин и разбърках добре.

След като се разтвори сметаната, прецедих цялата смес през цедка. Направих го директно в силиконова форма, но вие можете да си го направите в индивидуални купички или чашки.

Сложих в хладилника, разбира се, след като се охлади панакотата, за една нощ да стегне напълно.

На сутринта извадих от хладилника и оставих на стайна температура желирания сладкиш за половин час, освободих крема с помощта на нож от стените на формата и обърнах върху десертна голяма чиния.

Украсих панакота с ягодов сироп с малко кокосови стърготини.

Свеж и лек десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: