Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Белгийски кекс със стафиди и орехи

Белгийски кекс със стафиди и орехи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Белгийски кекс със стафиди и орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
"Страхотно допълнение към Вашето кафе или питие !"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 2 броя
  • масло - 125 г
  • захар - 120 г
  • брашно - 250 г
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 пакетче
  • орехи - 120 г смлени или бадеми
  • стафиди - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с яйцата. Добавете прясното мляко, захарта и останалите продукти, като най-накрая добавите и стафидите и орехите.

Изсипете сместа в намазнена форма за кекс и сложете да се пече в умерена фурна първоначално само на долен реотан, а после и горен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
47
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мими
Мими
Не за първи път правя кекс с мая.
Знам, че резултатът е много добър.Очаквах,че и този кекс ще се получи и не сбърках.Всички в къщи го харесаха.
07.03.2016 18:55
Мери
Мери
Кекс със суха мая, кой ще рискува пръв ? :))
29.01.2015 19:59
1
Ели
Ели
Аз пък ще добавя, че ми се вижда странно кекса да е с мая, и наистина, в такъв случай трябва малко повече информация, защото тогава млякото трябва да е топло, да се разбърка с маята и малко заха, за да шупне и т.н. действията, сопотстващи всички печива с мая.
22.03.2014 09:08
2
дейзи
дейзи
изкам да питам млякото трябва ли да бъде предварително сварено и после на каква температура се сипва.
05.03.2014 13:26
Violeta
Violeta
Колко повече информация трябва да има за един обикножен кекс?:)))
08.07.2013 15:08
1
1
Покажи всички подкоментари
petya
petya
Представяте ли си как ще ми се получи, ако го правя за първи път? Или пускайте достатъчно информация за приготвянето или не публикувайте.
11.12.2012 20:24
5