Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Картофена супа със сьомга и миди

Картофена супа със сьомга и миди

MarianeMariane
Джедай
5611k
Картофена супа със сьомга и миди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сьомга - 230 г филе
  • миди - 900 г с черупки
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 1 бр.
  • бяло вино - 250 мл
  • сметана - 500 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • босилек - 2 с.л. пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, добавете ситно нарязания праз, малко сол и задушавайте 10 минути до омекване.

Сложете мидите в дълбока тенджера, залейте ги с виното и ги варете 4 минути на средно силен огън, докато се отворят. Извадете ги с решетъчна лъжица, а бульона от варенето прецедете през тензух и добавете към праза заедно с картофите, нарязани на кубчета.

Варете в продължение на 15 минути, сложете сметаната, прясното мляко и босилека и варете още 10 минути, за да се смесят ароматите.

Добавете почистените от черупките миди и сьомгата, нарязана на парченца. Варете на тих огън 5 минути, подправете с черен пипер и поднесете с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: