Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с кашкавал

Качамак с кашкавал

MarianeMariane
Джедай
5611k
Качамак с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 450 г
  • вода - 2 л
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • кашкавал - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата със солта и царевичното брашно. Загрейте получената смес до кипване, намалете котлона и варете 5-6 минути на умерен огън, като бъркате непрекъснато. Качамакът е готов, когато започне да се отделя от стените на съда.

Пресипете сместа в плитка тава, която предварително сте изплакнали със студена вода. Разстелете качамака на пласт с дебелина 2 см и оставете поне 8 часа в хладилник.

На следващия ден нарежете качамака на ромбове, квадрати или други форми по желание. Намажете го със зехтин, поръсете с настърган кашкавал и запечете за 10 минути на грил.

Поднесете с гарнитура от доматен сос или зелена салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: