Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Широколъшки качамак с пръжки, сирене и кашкавал

Широколъшки качамак с пръжки, сирене и кашкавал

SuperAlexSuperAlex
Помощник Готвач
269132
Широколъшки качамак с пръжки, сирене и кашкавал
Снимка: SuperAlex
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Качамак с пръжки по изпитана рецепта - как да не се влюбиш в българската кухня"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 500 г или грис
  • вода - 2 л
  • сланина - 200 г
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща ла подсолена вода се изсипва грисът. Прави се дупка в средата му с дървена лъжица, така че да излиза парата. Огънят трябва са е много слаб, иначе ще започне да загаря.

Ври около час.

През това време се изпържва до златисто нарязаната на парченца сланина/свинско. След като е врял час, качамакът се маха от огъня и се започва разбъркването, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

Сервира се в чиния и се поръсва с настърган кашкавал, сирене и се посипва с пръжките. Залива се с разтопено масло.

Ако не обичате сланина, използвайте шарено свинско месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: