Начин на приготвяне
1 ч. ч. = 200 мл
Идеята за този качамак видях в канала Субективно за Италия.
В оригиналната рецепта има и кайма, но аз реших да я пропуснах.
Съответно промених и част от съставките, за да паснат на нашия вкус и ви предлагам моя вариант.
Почистете и нарежете гъбите и праза.
Загрейте малко олио и запържете първо гъбите за няколко минути.
След това добавете праза, както и сол и черен пипер на вкус. Гответе още 2-3 минути, след което махнете от котлона.
Пригответе качамака.
Загрейте водата до степен на завиране с лъжичка сол и олио.
Щом заври, прибавете царевичня грис и бъркайте, докато се сгъсти.
Ще отнеме не повече от минута-две.
Към готовия качамак прибавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
Нарежете кашкавала на не много едри парчета и прибавете половината от него в качамака.
Намажете 2 гювечета с малко масло и разпределете в тях качамака.
С лъжица оформете малка вдлъбнатина и я напълнете със запържените гъби.
Отгоре разпределете останалия кашкавал и малко пармезан.
Сложете гювечетата във фурната да се запекат за 15 минути на функция грил.
Качамакът с гъби и кашкавал в гювече е чудесно предложение за лека вечеря.
Бързо, лесно и много вкусно.
Добър апетит!