Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Качамак с гъби и кашкавал в гювече

Качамак с гъби и кашкавал в гювече

Качамак с гъби и кашкавал в гювече
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Чудесно предложение за лека вечеря, което да опитате още днес"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • вода - 3 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • гъби - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • масло - 1 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • пармезан - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - за намазване на гювечетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч. ч. = 200 мл

Идеята за този качамак видях в канала Субективно за Италия.

В оригиналната рецепта има и кайма, но аз реших да я пропуснах.

Съответно промених и част от съставките, за да паснат на нашия вкус и ви предлагам моя вариант.

Почистете и нарежете гъбите и праза.

Загрейте малко олио и запържете първо гъбите за няколко минути.

След това добавете праза, както и сол и черен пипер на вкус. Гответе още 2-3 минути, след което махнете от котлона.

Пригответе качамака.

Загрейте водата до степен на завиране с лъжичка сол и олио.

Щом заври, прибавете царевичня грис и бъркайте, докато се сгъсти.

Ще отнеме не повече от минута-две.

Към готовия качамак прибавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.

Нарежете кашкавала на не много едри парчета и прибавете половината от него в качамака.

Намажете 2 гювечета с малко масло и разпределете в тях качамака.

С лъжица оформете малка вдлъбнатина и я напълнете със запържените гъби.

Отгоре разпределете останалия кашкавал и малко пармезан.

Сложете гювечетата във фурната да се запекат за 15 минути на функция грил.

Качамакът с гъби и кашкавал в гювече е чудесно предложение за лека вечеря.

Бързо, лесно и много вкусно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: