Начин на приготвяне
Маслото се разтопява в малка тенджерка на бавен огън и се охлажда. Кората на лимона и портокала се настъргва на ситно. Яйцата се разбиват, добавя се по малко от маслото, розовата вода, лимоновата и портокаловата кора и накрая на порции се добавя брашното.
Замесва се тесто и се покрива с кърпа. Оставя се 1 час на топло. Накъсва се на парченца с тегло около 40 грама.
На маса, поръсена с пълнозърнестото брашно, се разточва тестото на кръгове с дебелина 2 милиметра. Получават се кръгли ушички.
В дълбок съд се загрява олиото и се запържват ушичките до златисто. Вадят се, отцеждат се от мазнината и се сервират горещи или студени, поръсени обилно с пудра захар.