Френски ушички Жизел

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски ушички Жизел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • пълнозърнесто брашно - 40 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • розова вода - 1/2 с.л.
  • олио - 300 мл
  • пудра захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в малка тенджерка на бавен огън и се охлажда. Кората на лимона и портокала се настъргва на ситно. Яйцата се разбиват, добавя се по малко от маслото, розовата вода, лимоновата и портокаловата кора и накрая на порции се добавя брашното.

Замесва се тесто и се покрива с кърпа. Оставя се 1 час на топло. Накъсва се на парченца с тегло около 40 грама.

На маса, поръсена с пълнозърнестото брашно, се разточва тестото на кръгове с дебелина 2 милиметра. Получават се кръгли ушички.

В дълбок съд се загрява олиото и се запържват ушичките до златисто. Вадят се, отцеждат се от мазнината и се сервират горещи или студени, поръсени обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка: