Тестени ушички по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Тестени ушички по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • масло - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 30 г
  • портокали - 3 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с яйцата и по малко се добавя разтопеното масло. Добавя се захарта, млякото, солта, настърганата кора от портокалите и всичко се разбърква, така че да няма бучки.

Прави се топка от тестото и се оставя за 1 час в хладилника. Разточва се на кора с дебелина 2 милиметра и се реже на правоъгълници с размер 6 на 4 сантиметра.

Всеки правоъгълник се свива във формата на заострено ухо, като се събират двата горни края и се прищипват. Пържат се в сгорещено олио до златисто, отцеждат се и се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: