Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Кюфтета от сьомга с естрагоново масло

Кюфтета от сьомга с естрагоново масло

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Кюфтета от сьомга с естрагоново масло1 / 2
05/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Който е казал, че кюфтетата не са подходящи за специални поводи не е опитал нашите кюфтета от сьомга"

Необходими Продукти

  • сьомга - 450 г филе
  • галета - 180 г
  • масло - 80 г
  • бяло вино - 160 мл
  • естрагон - 80 г пресен
  • майонеза - 3 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • лимони - 1 с.л. сок
  • горчица - 1 ч.л. суха
  • лук - 30 г пресен черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете майонезата , кетчупа, лимоновия сок, горчицата, ситно нарязаните пера лук, сол и черен пипер на вкус. Към получената смес добавете 160 г галета и разбъркайте добре.

Смелете филето от сьомга и го разпределете на 4 еднакви кюфтета. Смесете ги с майонезената смес. Оваляйте ги в останалите галета и приберете за 1 час в хладилник.

Загрейте 50 г от маслото и запържете кюфтетата от сьомга от двете страни, като пържите по 5 минути на страна. Извадете ги от тигана и ги приберете на топло.

В мазнината от пърженето добавете виното и лимоновия сок. Когато кипнат, сложете останалото масло и варете на тих огън за 2-3 минути. Сложете пресния естрагон, свалете от огъня и прецедете.

Сервирайте кюфтетата с ароматизираното масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: