Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Рибни кюфтета от сьомга

Рибни кюфтета от сьомга

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Рибни кюфтета от сьомга
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
17/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Наскоро чухме, че тези рибни кюфтенца са ви любими. Сега ви подканваме отново да си ги приготвите"

Необходими Продукти

  • кайма от сьомга - 1 кг
  • галета - 200 г за каймата + 100 г за паниране
  • лимецово брашно - 100 г за паниране
  • норвежка сол - 1 с.л. за риба
  • девесил - листа от 2 стръка пресен
  • мента - 1 стрък прясна
  • риган - листа пресен от 2 стръка
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата от сьомга се слага в купа върху домакинска хартия, за да се отцеди за 10 мин, след което хартията се премахва.

Галетата за каймата се разбърква със сол в отделна купа и се прибавя към каймата.

Пресният девесил, мента и риган се измиват и нарязват на ситно.

Слагат се в отделна купа и се заливат с олиото за 30 мин, след което олиото се прецежда и пресните подправки се прибавят към каймата.

Каймата се разбърква много добре и се оставя за 10 мин в хладилник.

След като се извади от хладилника, се оформят рибни кюфтета, които се овалват в галета и се нареждат върху дървена дъска.

Оставят се да престоят 10 мин, след което се овалват в лимецово брашно.

Пържат се рибни кюфтета от сьомга в прецеденото от пресните подправки олио до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: