Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос с лук, кайсии и стафиди

Сос с лук, кайсии и стафиди

MarianeMariane
Джедай
5611k
Сос с лук, кайсии и стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайсии - 70 г сушени
  • стафиди - 50 г жълти
  • вино - 125 мл десертно
  • масло - 80 г
  • лук - 210 г червен
  • захар - 2 с.л.
  • винен оцет - 80 мл бял
  • бяло вино - 125 мл
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете кайсиите, стафидите и бялото вино. Оставете ги за 2-3 часа в хладилник.

Загрейте маслото и добавете ситно нарязания лук и захарта. Оставете продуктите да се задушават 15 минути на тих огън, като от време на време ги разбърквате.

Смесете оцета и бялото вино, добавете ги към карамелизирания лук, кипнете сместа и варете 20 минути на тих огън, докато сосът се редуцира с две трети.

Време е да добавите накиснатите кайсии и стафиди, както и канелата. Варете още 6-7 минути до сгъстяване.

Подходящ е за гарнитура към свинско, агнешко или пилешко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: